STAALCONSTRUCTIE IN DE FABRIEK

dsc07184

Het maken van de staalconstructie in de fabriek was een eerste kennismaking van de opdrachtgever met het maken van een constructie voor de Wendelaar.

Door Bouwpartners was Barten geselecteerd als een goed en voldoende kundig bedrijf geschikt voor Bouwpartner bij een project als de Wendelaar. Het fraaiste stuk constructie was wel de grote krans in het hart van de spanten.

Kijk maar eens naar de foto’s.

VAN IDEE NAAR TECHNISCH ONTWERP & VERGUNNINGEN

De uitdaging was om een huis uit te werken naar ruw idee van de opdrachtgever.De uitdaging was om een huis technisch uit te werken naar wens en idee van de opdrachtgever. Inspiratiebron een ‘geodesic dome’, opgebouwd uit geometrische vlakken. Eef & Cees waren via het idee van een grasdak voor de garage in contact gekomen met  Groendak welke hun de expertise bood bij het ontwerp van de woning. Groendak is gelieerd aan Bouwpartners.

De vormgeving van de woning kende verschillende fasen welke werden doorlopen en uitgewerkt door Jan Willem Bronk van M²B. De gehele technische uitwerking lag in zijn handen. Voor de verrgunningsaanvragen, het ontwerp en de constructies verzorgde hij het gehele traject.

HET PAD NAAR DE WENDELAAR; VAN IDEE NAAR REALISATIE

Beste bezoeker,     (Door Eef Poelma)

Via deze weblog kun je de bouw volgen van de Wendelaar, een rond en draaiend huis dat momenteel gebouwd wordt in de nieuwe wijk “Achter ‘t Holthuis” te Twello, gemeente Voorst. Altijd al geïnteresseerd in architectuur, kreeg ik in 1997 de kans mijn huidige huis te ontwerpen, aan de ringvaart van de Haarlemmermeer, tegenover Haarlem. Bij het bouwen van dit huis had ik de vrijheid om zelf vorm te geven aan de binnenkant, maar was ik voor wat betreft de buitenkant gebonden aan de gemeentelijke regels voor dijkhuizen in deze omgeving. Zie ook: Vijfhuizerdijk 198

De uitdaging bleef om een huis te ontwerpen naar eigen inzicht en volgens eigen vormgeving. Inspiratiebron was in eerste instantie de ‘geodesic dome’, opgebouwd uit geometrische vlakken:


In de zomer van 2008 gingen mijn vriend Cees Tinke en ik op zoek naar een geschikte plek om een dergelijk huis in Nederland te kunnen realiseren. Wij vonden een mooie locatie  in Twello. De medewerkers van de gemeente waren heel enthousiast over ons project en verleenden alle medewerking. Inmiddels waren wij via het idee van een grasdak voor de garage in contact gekomen met Grad van Heck van Groendak / Bouwpartners, die ons ook zijn hulp aanbood bij de realisatie van de woning. De vormgeving van de woning kende verschillende fasen, waarbij ook Jan Willem Bronk van Bouwpartners zeer actief meedacht; mede vanwege de  Nederlandse bouwregels die bijv. bepalen dat een kamer minimaal 260 cm hoog moet zijn, hebben we ervoor gekozen alles gelijkvloers te houden.

En de wens om de woning zoveel mogelijk in het landschap op te doen gaan, heeft geresulteerd in onderstaand ontwerp en in een glooiend terreinontwerp dat past bij het naastgelegen gebied.

We hopen je de komende maanden met berichtjes en actuele foto’s van de ontwikkelingen op de hoogte te houden.